Duurin messinkilistoilla luotiin tyyliä tilan ehdoilla

Ravintola Gillet Bar & Bistron saneeraushankkeessa jokainen yksityiskohta on harkittu osa tyyliä, joka yhdistää monta miljöötä. Lähes kaksi vuotta kestänyt laaja saneeraushanke valmistui tammikuussa 2021. Duuri toimitti Gilletin Lasipihaan yhteensä 450 metriä messinkilistaa.

Helsingin ytimessä, Kasarmikadulla sijaitseva Gillet on historiallinen ja arvokas kokonaisuus. Gillet Bar & Bistron helmi on aiemmin sisäpihana palvellut Lasipiha, jota ympäröivät eri aikakausien rakennusten seinä- ja lattiamateriaalit ja tyylit. Lattiassa erityisen haasteen muodosti eri pintojen tuominen samaan tasoon.

”Materiaalivalinnat olivat aivan keskeisiä tässä kokonaisuudessa.”
– Arkkitehti Stefan Ahlman, Ahlman Arkkitehdit

Lasipihan erilaiset lattiamateriaalit sidottiin Duurin messinkilistoilla yhteen ainutlaatuiseksi, rouheaksi ja kestäväksi kokonaisuudeksi. Tilassa on käytetty sekä L- että T-profiilia ja lattalistaa, ja portaikkoon L-kulmalistaa ja päätelistaa.

Duuri on asiantunteva yhteistyökumppani rakentamisen ja remontoinnin viimeistelyyn

Hankkeen pääurakoitsija Ekonrak valitsi Duurin messinkilistojen toimittajaksi, sillä tilan lattiassa yhdistyvät erilaiset materiaalit laatasta noppakiviin ja paksuun betonilattiaan. Jotta lattian pinta saatiin yhteen tasoon, tarvittiin eri materiaalisen saumoihin erikoiset 5 cm korkeat listaratkaisut.

Messinkilistat kiinnitettiin pohjabetoniin ja päälle tehtiin toinen valu, joka jätti näkyviin vain 5 mm leveät hienovaraiset messinkilinjat, jotka toimivat lattiassa kiinnostavina katseenvangitsijoina.

”Valitsimme Duurin siksi, että tällaista messinkilistaa
ei löydy kovin monen valikoimista ja aiempi
yhteistyömme on aina sujunut hyvin.”
– Vastaava työnjohtaja Jyrki Ekonoja, Ekonrak

Ekonrakin Jyrki Ekonoja kävi listojen käyttökohteista ja tarvittavista mitoista keskustelua Duurin asiantuntijoiden kanssa, jotta löydettiin tilaan ja tarpeeseen juuri sopivat tuotteet.

Messinki on kestävä ja luonteikas listamateriaali, jolla on Gillet Bar & Bistrossa niin funktionaalinen kuin esteettinen merkitys. Se yhdistää täydellisesti graniittiset noppakivet, laatat ja valetun harmaan betonin, ja luo yhdessä lattian ja harmaanmustien teräskalusteiden kanssa tilaan hienovaraisen ruudukon. Messinki on lisäksi käytössä kestävä materiaali.

”Olen käyttänyt messinkiä paljon aiemminkin ja lopputulos
on tässä kerta kaikkiaan erinomainen.
Duuri on mieluinen yhteistyökumppani hankkeissamme.”
– Arkkitehti Stefan Ahlman, Ahlman Arkkitehdit