D-Profile AB

D-Profile AB

duuri toimipiste

Internationell expertis

D-profile AB är ett helägt dotterbolag till det internationella familjeföretaget Duuri Oy. Över fyra decenniers specialisterfarenhet gör oss till pionjärer inom lister för heminredning och offentliga miljöer.
Vi utvecklar hela tiden vårt breda sortiment, så att vi kan erbjuda våra kunder nyskapande och inspirerande löningar för både hemmet och offentliga miljöer.

Kvalitet till hem och offentliga miljöer

Vårt omfattande utbud består av över tusen olika Dione-dekorlistprodukter, som levereras från vårt lager i Jönköping till återförsäljare och projekt över hela Sverige. I vårt sortiment finns dessutom DionePro med produkter för byggbranschen och föreskrivande led inom offentliga miljöer. I DionePro sortimentet finns högkvalitativa produkter så som inspektionsluckor, skyddsprodukter, samt specialprofiler i rostfritt stål för bla sjukhus, köpcenter och kontorslokaler.

Innovativa
distributionstjänster

Utöver löpande produktutveckling är vår leveransservice en central del av D-Profile AB:s verksamhet, vilket innebär att vi är en solid partner till våra återförsäljare. I Sverige säljs våra högkvalitativa Dione-dekorlister till ledande järn-, kakel-, färg- och bygghandlare över hela landet.

D-Profile marknaden

Duuri internationellt

Duuri Oy:s försäljningsområde täcker Norden och Baltikum. Utöver huvudkontoret i Helsingfors har företaget kontor i Sverige, Norge och Lettland.

Duuri Group

Allt började här

År 1978 inledde Kalervo Erkkilä, grundare av Duuri Oy som då hette Duri Oy, företagsverksamhet med sin svenska kollega.

1980 övergick den svenska andelen av företaget i Erkkiläs och andra nyckelpersoners ägo, varvid företagets namn ändrades till Duuri Oy. Verksamheten inleddes med verktyg, maskiner och lister för golvbeläggning. Dessa ingår fortfarande idag i produktsortimentet.

Duuri Oy har alltsedan starten legat i framkanten av branschens utveckling. Kalervo Erkkilä deltog i grundandet av den europeiska branschorganisationen EFAG (European Floor Covering Accessory Group), vilket gjorde det möjligt att följa utvecklingen på nära håll och också delta i utvecklingsarbetet. Duuri Oy började redan i startskedet dra nytta av fördelarna med globaliseringen och inledde samarbete med många europeiska och senare bland annat asiatiska aktörer. Samtidigt började Duuri Oy låta tillverka inredningslister, vilket fortfarande idag hör till verksamheten. Duuri Oy har tiotals år av erfarenhet inom logistiska processers styrning. Denna verksamhetsidé har företaget förädlat under årens lopp.

Under åren 1998–2000 skedde en generationsväxling i företaget, vilket ledde till att Tomi Erkkilä blev verkställande direktör för Duuri Oy år 2000. Efter detta har Duuri Oy vidgat sitt kompetensområde ytterligare. Nu ingår även kunnande inom glas- och metallbranschen, eftersom Duuri Oy i januari förvärvade 2015 Pohjanmaan Rakennuspelti Oy (PRP) och Scanmikael Oy.

Duuri Oy har gått en lång väg i sin egen bransch och har efter 40 års erfarenhet erhållit ett fördjupat kunnande. Duuri Oy är idag en föregångare inom inredningsprodukter. Denna framgång har ändå inte uppstått av sig själv utan har krävt mycket arbete, uthållighet och tro på det egna arbetet.

Duuri 40 juhlavuoden logo