Referenser

Noli Studios – Helsingfors Finland

Dione med i samarbetet på nya Noli Studios!

Noli Studios-konceptet i Helsingfors på Skatudden erbjuder möblerade studior med flexibel bokning, hotellnivåservice och alla bekvämligheter i hemmet. Noli Studios Skatudden har 226 eleganta studior fördelade över 7 våningar, där invånarna har tillgång till takbastu, vinbar, café, arbets- och gemensamma utrymmen samt en vacker takterrass.

I designen av byggnadsprojektet respekterades den gamla byggnaden från 1920-talet genom att kombinera rustika betongytor med moderna inredningslösningar.

Följande Dione produkter användes i projektet:

  • RAL-färgade inspektionsluckor ACH – 1500 st
  • RAL-färgade golvlister och hörnskydd – 800 st
  • Golvluckor – 30 st

”Sammarbetet fungerade bra med Dione, och jag fick alltid snabbt svar på frågorna. Dione har ett sortiment med användarvänliga produkter, och Diones luckor och hörnskydd var också de mest ekonomiska för helheten, säger Miika Karjalainen, projektchef på Varte Oy.”

 

Gillet Bar & Bistro, Helsingfors

Med Dione mässinglister skapades stil med hänsyn till utrymmets krav

I renoveringsprojektet för restaurangen Gillet Bar & Bistro är varje detalj en noggrant övervägd del av stilen som förenar många miljöer. Det omfattande renoveringsprojektet, som pågick i nästan två år, slutfördes i januari 2021. Vi levererade totalt 450 meter mässinglister till Gillets inglasade innergård.

Beläget i hjärtat av Helsingfors, på Kaserngatan, är Gillet, en historisk och värdefull helhet. Gillet Bar & Bistros pärla är innergården, täckt av glas och omgiven av olika byggnaders vägg- och golvmaterial och stilar från olika tidsperioder. Att föra olika plan till samma nivå utgjorde en särskild utmaning för golvet.

”De valda materialen var helt centrala i denna helhet.”

– Arkitekt Stefan Ahlman, Ahlman Arkkitehdit i Helsingfors

Dione mässinglister band samman olika golvmaterial på innergården för att skapa en unik, rustik och hållbar helhet. Profilerna inkluderar både L- och T-profiler samt golvlister, medan L-hörnlister och avslutningsprofiler användes i trappan.

Duuri är en kunnig samarbetspartner inom byggnad och renovering

Huvudentreprenören Ekonrak valde Dione som leverantör för mässinglister eftersom olika material, från kakel till kullersten och betonggolv, möts på golvet. För att få en jämn yta på golvet behövdes speciella listlösningar med upp till 5 cm höjd.

Mässinglisterna fästes i grundbetongen och en andra gjutning gjordes ovanpå, vilket nu avslöjar endast 5 mm breda subtila mässinglinjer som fungerar som intressanta blickfång i golvet.

”Vi valde Dione eftersom det inte finns många som erbjuder den här typen av mässinglister, och vårt tidigare samarbete har alltid gått bra.”

– Projektledare Jyrki Ekonoja, Ekonrak

Hotellin julkisivu Scandic Grand Central Helsinki

Scandic Grand Central, Helsingfors

I Helsingfors citykärna kombinerar Scandic Grand Central den värdefulla byggnaden som Eliel Saarinen designade år 1909 med en nybyggnation. Under över fyra års planerings- och byggnadstid har vi haft ett utmärkt samarbete med hotellprojektet. Vi har levererat över 300 olika luckor, täckplåtar och hörnskydd för olika utrymmen i hotellet.

En diskret och inredningsanpassad, men samtidigt smidig tillgång till byggnadstekniken säkerställer att hotellet alltid erbjuder behagliga förhållanden för sina besökare.

Använda produkter i projektet:
Över 300 golvluckor, inspektionsluckor, ljudisolerings- och brandluckor, brandklassade väggluckor, samt kakelbelagda täckskivor för att säkerställa smidiga inspektions- och underhållsarbeten för byggnadstekniken.

Golvluckorna kan öppnas med nyckel, medan vägg- och takluckor har både nyckel- och Push Up-luckor, vilka kan göras osynliga med vägg-materialet.

Våra luckor finns i hotellets allmänna utrymmen, som sanitetsutrymmen, gym och korridorer, samt i hotellrummen. Dessutom levererade vi plast- och rostfria hörnskydd till projektet.

 

Asecs Köpcentrum, Jönköping

 

Stor utbyggnad och renovering av golvytor på Asecs Köpcentrum, Dione tillsammans med Golvteam Huskvarna.

Asecs Köpcentrum byggs ut och på alla golvytor läggs nytt klinkergolv, då det rör sig om stora golvytor så installeras rörelsefogar från Dione.

Då en del av Asecs Köpcentrum är byggt på en bro över motorvägen E4, så ställs extra höga krav på rörelsefogen mellan bro och landfäste där vibrationerna är stora.

Med Dione rörelsefog GTA-N2 10221 1 säkrar vi upp rörelsen mellan bro och landfäste, på övriga golvytor installeras standard rörelsefog LS 125 AL Grey.

 

Följande Dione produkter användes i projektet:

  • LS 125 AL GREY – 300 styck
  • GTA-N2 10221 1 – 10 styck
  • 7523109-R – 3 styck